• Tooling
 • Website
 • Intranet
 • Pressroom

Het indrukwekkende werk van de 250 architecten, ontwerpers en stedenbouwkundigen wordt over de hele wereld tentoongesteld. MVRDV ontving er talloze internationale onderscheidingen voor. De bouwwerken en projecten verdienen dan ook een online podium met allure.

Storytelling

'We are the best urban planners.' Een gewaagde uitspraak, want hoe bewijs je dat? Foster combineerde harde data als feiten en cijfers met subjectieve data als socials en nieuws in een storytelling website. 

Data driven website

Op mvrdv.com zie je het resultaat: een data driven website met een overzicht van meer dan 124.000 m2 aan stedelijke projecten in maar liefst 47 landen. Om al die foto’s, feiten en cijfers met de snelheid van het licht tevoorschijn te toveren, gebruikten we Elasticsearch, een open source oplossing om razendsnel grote hoeveelheden data te doorzoeken, analyseren en weer te geven. Zo krijgen de architectonische kunstwerken een glansrol op de site.

Minimalistisch design geeft projecten de ruimte

Innovatieve, sociale, duurzame en opmerkelijke architectuur voor een veranderende wereld. Dat is de handtekening van het Rotterdamse architectenbureau MVRDV. De website sluit daar naadloos bij aan. Het krachtige en minimalistische design geeft projecten de ruimte.

Intranet met geïntegreerd archief

Bij MVRDV werken nogal wat medewerkers. Verspreid over de hele wereld. Dat maakt het uitdagend om op de hoogte te blijven van wat er speelt op de werkvloer. Foster ontwikkelde een alles-in-1 intranet oplossing voor communicatie, samenwerking en kennisdeling.

Het intranet bevat alle reguliere ingrediënten: ruimte voor mededelingen, een telefoonlijst, nieuws, een agenda. Daarnaast kunnen medewerkers kennis delen, elkaar om hulp vragen en praktische informatie vinden op hun eerste werkdag.

Maar de werkelijke troef van het intranet is de integratie met het archief van 845 spaces to live, work and play. Dit archief is een goed beveiligde schatkamer van kennis voor de MVRDV-medewerkers: hier krijgen ze inzicht in het concept van een project, ontwerptekeningen, budget, klant en welke collega’s aan dit project hebben meegewerkt.

Wat hebben we nog meer gedaan voor MVRDV?

 • Pressroom

  Pressroom

  Dagelijks komen er veel PR-aanvragen binnen bij MVRDV. Mooi natuurlijk, maar al die aanvragen kosten ook veel tijd. Om de mensen van MVRDV én de belangstellenden tijd te besparen, automatiseerde Foster het proces met een online pressroom. Vink aan van welk bouwwerk je bestanden wilt ontvangen en download ze met een druk op de knop.

  Bekijk de pressroom live
 • Eén CMS voor alle applicaties

  Eén CMS voor alle applicaties

  De website, het archief, het intranet en de pressroom werken met één contentmanagementsysteem: alle vier front-end applicaties gebruiken één back-end systeem. En als medewerker van MVRDV heb je dus ook maar één account nodig om alle tools te bedienen. Wel zo gebruiksvriendelijk!